VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vară la sfârșit de octombrie. Vine un weekend cu temperaturi de peste 30 de grade

Weekendul care se apropie va fi unul extrem de cald pentru această perioadă. De mâine, vremea începe să se încălzească simțitor. Dacă azi, valorile maxime sunt de 18 grade, atunci vineri vor fi înregistrate deja 25 de grade, în Capitală, iar sâmbătă sunt anunțate deja până la 30 de grade, însă soarele va sta mai mult ascuns după nori.

Cel mai cald va fi în sudul țării unde sunt anunțate până la 31 de grade. Duminică vremea se va răcori cu patru grade, iar de luni valorile vor reveni la cele normale pentru această perioadă – de 17-18 grade pe timp de zi.

Cea mai caldă lună octombrie a fost în anul 2020, când temperatura medie lunară a oscilat în teritoriu între 12,8 grade la Briceni și 15,4 grade la Ceadâr-Lunga. Pentru toată perioada de măsurători, minima absolută a temperaturii aerului în octombrie a fost de  minus 12,7 grade, la Soroca, în 26 octombrie 2014, iar maxima absolută a atins 33,6 grade, la Leova, în data de 2 octombrie 1952. Pentru cea dea treia decadă a lunii octombrie, însă, valorile din weekend ar putea să fie un record.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.