VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Captură de 127.000 țigări și 8.000.000 pachete de ambalare, destinate contrabandei. Trei persoane, reținute

Trei membri ai unui grup infracțional au fost reținuți de oamenii legii după o captură de 127.000 țigări și 8.000.000 pachete de ambalare. Potrivit PCCOCS, acestea au fost ridicate dintr-o fabrică clandestină din raza Chișinăului și erau destinate contrabandei spre Ucraina.

Schema a fost documentată de oamenii legii timp de trei luni, după care au urmat perchezițiile, desfășurate într-un imobil specializat în prelucrarea tutunului finit pentru țigări, la domiciliile persoanelor reținute, precum și la alte depozite clandestine unde erau stocate consumabile și materie primă destinate producerii țigărilor. În imobile au fost depistate trei linii de producere a țigărilor care asigurau întregul proces (fărâmițarea, fermentarea tutunului, producerea și ambalarea țigărilor). Suplimentar, au fost ridicate circa două tone de tutun finit/fermentat pentru fabricarea țigărilor, anunță PCCOCS într-un comunicat.

Potrivit oamenilor legii, cei trei bărbați au vârste de 34, 49 și 58 de ani. Aceștia-și aveau atribuite diferite sarcini: responsabilul de gestionarea procesului de producere, unul din organizatorii schemei ilicite și inginerul care asigura funcționarea utilajelor. După reținerea acestora, procurorii PCCOCS au obținut la judecătorul de instrucție aplicarea arestului preventiv, pentru 30 de zile, în privința a doi din aceștia, urmând ca instanța să examineze și al treilea demers.

PCCOCS informează că investigațiile continuă, inclusiv în privința altor membri care ar fi implicați în activitatea ilicită, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.