VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Polițist din Criuleni, șantajat cu 2.000 de euro

Oamenii legii au reținut un bărbat bănuit de șantajarea unui polițist din Criuleni, de la care pretindea 2.000 euro.

Șantajul ar fi fost comandat de rudele unui șofer beat, pe  care polițistul l-ar fi amendat anterior. Bănuitul originar din Dubăsari, cu vârsta de 26 de ani a pretins că ar fi fost solicitat de clienții care acum erau plecați în Anglia, ca să-și ia revanșa de la polițist. În acest sens, bărbatul l-a amenințat cu violență fizică și incendierea mașinii personale, dacă nu primește cei 2.000 euro pretinși ilegal.

Drept urmare, polițistul cu experiență de muncă de peste cinci ani, l-a denunțat pe autorul șantajului, care era considerat în localitatea de baștină și cele învecinate ca autoritate criminală. În 2019, acesta a fost trimis în judecată pentru răpirea unei persoane, dar a fost eliberat din arestul preventiv de către instanța de judecată, în așteptarea pronunțării hotărârii. Suplimentar, acesta a fost investigat și pentru fapte de tortură.

După denunțarea șantajului, acumularea probelor comunicării telefonice dintre cei doi, prin care bănuitul continua să-l șantajeze, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul acestuia. Acolo, ofițerii INI sub conducerea procurorilor PCCOCS au obținut informații ce confirmă șantajul investigat, precum și au ridicat cartușe păstrate ilegal, o ștampilă prezumată falsă a Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), stații radio, dispozitive de poziționare Globală (GPS) și camere video camuflate.

Urmează ca procurorii PCCOCS să-i prezinte învinuirea, pentru depunerea demersului de aplicare a arestului preventiv în privința bărbatului investigat. Cercetările continuă, timp în care bărbatul beneficiază de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.