VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/„Chervona Kalyna”, interpretată la Președinție. Maia Sandu: „Suntem recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea”

În data de 24 august, Ucraina marchează Ziua Independenței. Cu acest prilej șefa statului a venit cu un mesaj de felicitare menționând că „astăzi Ucraina își sărbătorește cu demnitate Ziua Independenței”.

„Independența este atunci când cetățenii își pot decide singuri viitorul, când au libertatea de a-și construi propria țară așa cum o văd ei. Ucrainenii, prin curajul și determinarea lor nemărginită, ne reamintesc acest adevăr în fiecare zi”, a spus Președinta Maia Sandu. 

Șefa statului a menționat că Republica Moldova privește cu adânc respect spre Ucraina, nu doar ca vecin, ci ca un simbol al rezistenței și speranței. „Suntem etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune, devenind astfel un bastion al libertății pentru milioane de europeni. În această zi, speranța mea este ca pacea să revină cât mai curând în casele ucrainenilor, iar Ziua Independenței Ucrainei să nu mai fie niciodată umbrită de război și de suferință. Slava Ukraini!”, a conchis Președinta. 

Adresarea video a președintei a fost însoțită de un cor de copii, care au interpretat cântecul „Cervona Kalina”. Potrivit instituției prezidențiale, copiii fac parte din corul „Vivace” al Școlii de Arte „Alexei Stârcea”.

Pe 24 august, se împlinesc 32 de ani de la adoptarea Declarației de Independență a Ucrainei față de Uniunea Sovietică. Tot astăzi se împlinesc 18 luni de luptă împotriva invaziei rusești neprovocate, care a ucis zeci de mii de oameni și a lăsat milioane de persoane fără acces la hrană, apă și alte lucruri esențiale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.