VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciile de taxi vor deveni mai sigure și mai transparente

Cabinetul de miniștri a dat la 21 august aviz pozitiv proiectului de lege care prevede modificări la mai multe acte normative ce se referă la digitalizarea serviciilor de transport rutier în regim de taxi. Proiectul de lege își propune să asigure utilizarea eficientă a sistemelor electronice de management, de plasare/recepționare a comenzilor și/sau a plăților pentru serviciile de transport rutier în regim de taxi.

Astfel, se urmărește ca serviciile de transport taxi să devină mai transparente, plățile pentru acestea să fie efectuate în mod corect și, în același timp, să fie protejate datele cu caracter personal a tuturor cetățenilor care utilizează taxiul ca mijloc de transport.

Implementarea proiectului va contribui la identificarea și fiscalizarea veniturilor real obținute din prestarea serviciilor de transport în regim de taxi și la informarea corectă a beneficiarilor despre tariful pe kilometru și pe oră, tariful de pornire sau costul altor servicii auxiliare prestate, asigurând astfel responsabilizarea operatorilor de transport în prestarea unor servicii de calitate.

De asemenea, sunt înaintate propuneri de sancționare pentru prezentări întârziate și/sau intenționat-eronate a informației trimestriale despre efectuarea transportului rutier în regim de taxi.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.