VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Petru Macovei, persona non-grata în Rusia: Mă onorează această decizie a Moscovei

Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente (API), este unul dintre moldovenii interziși în Federația Rusă.

În cadrul unui interviu pentru Jurnal.md, acesta a declarat că decizia Ministerului de Externe de la Moscova îl onorează. Totodată, Petru Macovei a subliniat că ar fi un cumul de circumstanțe care i-ar fi supărat pe ruși.

Pe de o parte, este vorba despre campania STOP FALS, pe care API o desfășoară al șaselea an cu scopul de a promova gândirea critică a oamenilor și prin care dezmințim inclusiv falsurile propagandei ruse în ceea ce privește Acordul de Asociere cu UE, parcursul nostru european, dar și mesajele multiplicate de către agentura rusească de la Chișinău, de către Partidul Socialiștilor, Igor Dodon și alții. Pe de altă parte, sigur că i-a supărat pe ruși faptul că, în contextul alegerilor din autonomia găgăuză, asociația pe care o reprezint a fost foarte activă, a monitorizat televiziunea publică locală și a arătat că aceasta este folosită de exponenții Rusiei și de Șor. Totodată, am fost prima organizație din Moldova care, încă în 2014, a monitorizat influența rusească în țara noastră prin intermediul televiziunilor și a prezentat câteva rapoarte despre modul în care televiziunile rusești spălau creierele oamenilor. Nu sunt sigur, dar intuiesc că aceste lucruri i-au determinat pe ruși să mă includă în listă, fapt care, nu vreau să fiu patetic, dar mă onorează. Așa e și în Rusia, unde puținii jurnaliști și puținele ONG-uri bune care au rămas sunt incluse în listele de agenți străini și oamenii sănătoși la cap se simt onorați să se regăsească în ele”, a declarat Petru Macovei.

Reamintim că săptămâna trecută, Federația Rusă a anunțat că interzice intrarea pe teritoriul său a mai multor oficiali de la Chișinău.

Citește și: Acces interzis în Rusia pentru 18 deputați PAS. Marian: Am primit cu mare satisfacție personală această noutate

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.