VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acces interzis în Rusia pentru 18 deputați PAS. Marian: Am primit cu mare satisfacție personală această noutate

Federația Rusă a interzis intrarea pe teritoriul său pentru mai mulți deputați și alți responsabili. Potrivit Europei Libere este vorba despre 18 deputați, vicedirectorul Poliției de frontieră, Oleg Bucătaru, și directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

Printre deputați vizați sunt: Mihail Popșoi, Radu Marian, Veronica Roșca, Andrian Cheptonar, Ion Șpac, Eugenia Cojocari, Ersilia Qatrawi, Mihail Druță, Maria Pancu, Artemie Catanoi, Igor Chiriac, Ion Groza, Vasile Grădinaru, Sergiu Lazarencu, Vitalie Jacot, Ion Babici, Doina Gherma și Gheorghe Cojoc.

Într-o postare pe o rețea de socializare, deputatul Radu Marian a confirmat că se află pe lista oficialilor care au interdicție de intrare în Federația Rusă.

Am fost inclus de către Kremlin în lista persoanelor non-grata care nu au voie să intre în Federația Rusă. Am primit cu mare satisfacție personală această noutate – înseamnă că suntem de partea binelui. Este o dovadă cât se poate de clară a poziției noastre categorice împotriva invaziei brutale a lui Putin în Ucraina și a crimelor de război care le comite armata rusă în țara vecină. Această noutate este și mărturie a rezultatelor guvernării PAS în a stopa încercările Kremlinului de a aduce haos și violență în țara noastră prin intermediul grupărilor criminale. Nu am de gând să merg în Rusia atât timp cât aceasta e condusă de regimul Putin, sau de alt regim care susține războiul și care nu respectă independența, suveranitatea vecinilor săi”, a comentat Marian.

Și deputatul Andrian Cheptonar a confirmat pe pagina sa de Facebook că a fost introdus pe lista persoanelor indezirabile în Federația Rusă.

Citește și: Reacția MAEIE, după ce Rusia a anunțat că interzice intrarea pe teritoriul său a unor oficiali moldoveni

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.