VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Ceban cheamă Guvernul să se implice mai mult în combaterea ambroziei

Primarul Capitalei, Ion Ceban, este nemulțumit că din cauza inacțiunilor Guvernului și ale unor autorități raionale în combaterea ambroziei, planta cu greu poate fi nimicită în municipiul Chișinău. Deși executivul are un regulament clar de sancționare și combatere a ambroziei, edilul acuză autoritățile centrale că acest document e mai mult un plan de informare, dar nu și unul cu investiții pentru lucrări de distrugere.

”În pofida tuturor eforturilor Primăriei Chișinău de distrugere a ambroziei, acestea sunt sortite eșecului din cauza lipsei unui plan național de distrugere a plantei. Cât de mult ar investi Primăria Chișinău în combaterea ambroziei, dacă nu sunt făcute, paralel, investiții la nivel guvernamental, în special în raioanele din centrul Republicii Moldova, atunci riscul ca ambrozia să reapară în Capitală va persista”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea socială.

Încă în 2018, Guvernul a aprobat Regulamentul privind combaterea și prevenirea răspândirii ambroziei, dar și un Plan de acțiuni pentru implementarea acestuia. În cazul nerespectării prevederilor regulamentului, persoanele responsabile vor fi sancționate cu o amendă de până la 1500 de lei, iar dacă acestea nu vor putea fi identificate, obligația de a întreține terenul va reveni autorităților publice locale. De asemenea, în luna mai a acestui an, mai multe instituții guvernamentale, precum Ministerul Agriculturii, ANSA au anunțat o amplă campanie de distrugere a ambroziei, plantă care provoacă probleme persoanelor alergice, tuse intense și poate crea dificultăți respiratorii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.