VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia se pregătește să organizeze, vara viitoare, propriile jocuri olimpice

Guvernul Rusiei pregătește un proiect pentru organizarea unei competiții internaționale similare jocurilor olimpice. Un document al Ministerului rus al Sportului, transmis președintelui Vladimir Putin pentru aprobare, prevede că în vara 2024 urmează să fie organizate ”Jocurile mondiale ale prieteniei”, competiție ce va fi organizată imediat după Jocurile Olimpice de la Paris. Anunțul vine la două săptămâni, după ce Comitetul Olimpic Internațional a anunțat că nu va invita Rusia și Belarus la JO de la Paris.

Autoritățile de la Moscova anunță că sunt gata să aloce pentru organizarea propriei competiții aproximativ 82 de milioane de euro, dintre care o treime reprezintă investiții ale regiunilor și republicilor din Rusia și din bugetul federal.

Jocurile Mondiale ale Prieteniei urmează să fie organizate la Moscova și la Ekaterinburg, în perioada 15-29 septembrie 2024, peste o lună după Jocurile Olimpice de Vară de la Paris. Acestea vor include 27 de genuri de sport. De asemenea, este planificată organizarea unui program cultural de amploare în ambele orașe.

Amintim, la mijlocul lunii iulie, Comitetul Olimpic Internațional a anunțat că nu va invita Rusia și Belarus la Jocurile Olimpice de la Paris. Decizia nu afectează sportivii cu pașapoarte rusești și belaruse, însă, ei vor putea concura ca „sportivi individuali neutri” și neorganizați în echipe.

În același timp, Comitetul a emis o interdicție explicită asupra oficialilor ruși sau belaruși și asupra sportivilor care susțin în mod activ războiul și cei care se află sub contract cu armata rusă sau belarusă. Niciunui sportiv nu i se va permite să prezinte simboluri naționale ale Rusiei sau Belarusului: steaguri, imnuri, culori sau alte embleme.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.