VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, detalii despre Tribunalul Anticorupție care urmează să fie creat în R. Moldova

Șefa statului, Maia Sandu, anunță că săptămâna viitoare va începe dezbaterile publice pe marginea proiectului de lege privind crearea unui Tribunal Anticorupție în R. Moldova.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, președinta a subliniat că Tribunalul Anticorupție este necesar țării noastre, în caz contrar lucrurile nu se vor schimba încă mulți ani.

Este o idee necesară, pentru că altfel o să așteptăm câte 20 de ani o curte sau alta să examineze dosare de corupție mare. Noi avem suficiente exemple ca să înțelegem că altfel lucrurile nu se schimbă, e nevoie de o Curte Anticorupție, care o să se ocupe de cazurile de corupție mare. Avem CSM nou, CSM care este credibil, pentru că membrii acestui organ au trecut testarea integrității și, iată, ei vor numi judecători în această curte. Deci, nu este o imixtiune a politicului, pentru că se lucrează la nivelul organelor de autoadministrare a judecătorilor”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a comentat acuzațiile precum că „PAS-ul ar intenționa să-și subordoneze justiția”:

Nu eu voi numi acolo judecătorii. Eu aud voci critice credibile, care spun că dosarele de corupție mare sunt puse la murat de judecători și judecătorii, unii dintre ei probabil iau mită ca să le pună la murat, alții probabil se tem să ia o decizie legală, pentru că se tem de tot felul de corupți care sunt vizați de aceste dosare, noi avem nevoie de judecători onești și curajoși care să-și facă treaba”, a răspuns președinta țării.

Amintim că la data de 17 martie 2023, în timpul discursului ținut în Parlament, președinta Maia Sandu a promis că guvernarea „va duce la capăt curățarea justiției” și a cerut Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție – o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și de corupție în sistemul justiției.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.