Un mormânt necunoscut a fost identificat de arheologici în timpul săpăturilor arheologice care se desfășoară în Chișinău. O fotografie cu dovada a fost publicată pe o rețea de socializare de istoricul Sergiu Musteață.
”Unii deschid forumuri, noi deschidem morminte. Lucrăm… Chișinăul istoric are încă multe surprize!”, a scris istoricul.
Deși urmăritorii au adresat zeci de întrebări referitor la misteriosul mormânt descoperit, Sergiu Musteață a menționat că va reveni în curând cu detalii.
Precizăm că istoricii fac săpături arheologice în centrul Capitalei în căutarea unei cetăți construite în perioada războaielor ruso-turce.
Săpăturile arheologice au loc în preajma circului din Chișinău, lângă Biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena. În trecut, practic toată zona făcea parte din fortăreața turcilor, construită la sfârșitul secolului XVIII. Acolo, unde, în acele timpuri, exista satul Visterniceni.
Subliniem că pentru a efectua săpăturile arheologice au fost alocate cinci milioane de lei printr-o decizie a Consiliului Municipal. Proiectul aparține Universității Pedagogice „Ion Creangă” și durează 11 luni, iar coordonatorul acestuia este doctorul habilitat Sergiu Musteață.