VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Val de cutremure în România. Ultimul seism s-a produs azi-noapte

În ultimele trei zile, în judeţul Arad au avut loc 11 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,7 pe Richter. Ultimul seism cu magnitudinea 3,2, s-a produs în azi-noapte în zona Crişana, judeţul Arad, la ora 00:24, anunță Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul de marți noapte a avut loc la o adâncime de 8 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 23 km est de Arad, 48 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa.

Cele mai puternice seisme din această zonă s-au produs pe 22 mai şi au avut magnitudinea de 4,7 şi 4,4 pe Richter, deşi seismologii au anunţat iniţial o magnitudine de 4,9, respectiv 4,3. Cutremurele s-au resimţit în municipiul Arad şi oraşul Lipova.

Cel mai puternic seism din acest an, înregistrat în această zonă, a avut magnitudinea 5,7 și s-a produs în data de 14 februarie, la o adâncime de 6,3 kilometri. Acesta a fost urmat de 94 de replici, majoritatea de intensitate medie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.