VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moldova a ieșit din sezonul gripelor și infecțiilor respiratorii

Aproximativ 2000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în sezonul 2022-2023. Cifra este de aproape șase ori mai mare decât în perioada precedentă, atunci când au fost înregistrate 337 de cazuri de gripă.

Ministerul Sănătății precizează că, în total, în sezonul 2022-2023 au fost confirmate 1980 de cazuri de gripă, peste 287 de mii de cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii și peste 12500 de cazuri de infecții respiratorii acute.

În contextul încheierii sezonului gripal, circulația virusurilor atestă un nivel de intensitate joasă atât în toată Europa, inclusiv în Republica Moldova. În țara noastră se înregistrează o descreștere pe parcursul a 12 săptămâni consecutive a cazurilor de COVID-19.

Astfel, în ultima săptămână a acestui sezon gripal, 15-21 mai, au fost înregistrate 55 de cazuri de COVID-19, în scădere cu 28%, niciun caz de gripă sezonieră, și 248 de infecții respiratorii acute severe.

Pe de altă parte, în această perioadă numărul de spitalizări din cauza infecțiilor respiratorii virale acute a crescut cu aproximativ 9% față de săptămâna anterioară. Majoritatea internărilor sunt în rândul copiilor de până la patru ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.