VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un medic pensionar a comandat asasinarea fostului coleg de afaceri

Un fost medic din Capitală riscă ani grei de pușcărie, după ce a comandat asasinarea fostului partener de afaceri. Suspectul a recurs la planul său criminal fiind supărat pe fostul coleg doctor că a refuzat să continue colaborarea și a falimentat o clinică privată de ginecologie administrată împreună.

Potrivit anchetatorilor, autorul planului de asasinare a decis să se răzbune pe fostul coleg de afaceri, după ce suspectul a condiționat parteneriatul prin numirea într-o funcție de conducere în clinică a nurorii sale.

”Prin urmare, fostul partener și-a retras activele din clinică și a părăsit echipa, iar alți medici i-au urmat exemplul. În continuare, compania a falimentat, iar între timp fostul partener a pus pe roate o altă afacere în domeniul medical”, se arată în comunicatul Poliției Naționale.

Potrivit dosarului, bănuitul, reținut acum pentru 72 de ore, urma să-i plătească unui killer 10 mii de euro pentru executarea omorului. Pentru a nu fi deconspirat, doctorul ținea legătura cu asasinul prin intermediul unui intermediar, care era un investigator sub acoperire al Inspectoratului Național de Investigații. 

”Bănuitul i-a făcut rost asasinului de un pistol automat Kalașnikov și 30 de cartușe, care i l-a prezentat intermediarului cu care comunica. Arma fusese furnizată fostului medic de către un fost luptător în conflictul din Afganistan, din raionul Dubăsari, care a luptat și în regiunea transnistreană și care la moment este condamnat condiționat la patru ani închisoare”, se mai arată în comunicatul poliției.

Planul bănuitului a fost deconspirat odată cu achitarea celei de-a doua tranșe moment în care a fost reținut în flagrant de mascații de la „Fulger”. În urma perchezițiilor efectuate la fostul medic, au fost ridicați peste 200 de mii de dolari, peste 17 mii de lire sterline, un pistol, înscrisuri de ciornă și telefoane mobile.

În timpul reținerii, starea de sănătate a suspectului s-a agravat, acesta fiind internat în spital, unde continuă să fie reținut. De asemenea, a fost arestat și veteranul de război care i-a pus la dispoziție pistolul automat pentru executarea omorului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.