VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Socialiștii dau start luptei electorale pentru Primăria Capitalei. Igor Dodon nu exclude că ar putea candida

Socialiștii dau start luptei electorale pentru Primăria Capitalei. Lansarea acțiunilor a fost anunțată de liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unui briefing din fața Primăriei Chișinău, susținut împreună cu aleșii socialiști din CMC. Dodon nu a precizat cine va fi candidatul formațiunii pentru alegerile locale, însă este convins că în turul doi al scrutinului se vor duela candidatul PSRM și cel al PAS.

”În toamnă vor fi alegeri locale, pe mulți îi interesează ce vom face noi. PSRM va merge cu candidatul propriu. În 2011 eu am fost candidat, în 2015 – Zinaida Greceanîi, în 2019 – Ion Ceban. Socialiștii au ieșit în turul doi. În alegerile din toamnă lupta se va da între PSRM și PAS. Alți candidați nu au șanse, noi vom merge cu candidatul nostru socialist. De astăzi, consilierii CMC și activul PSRM vor merge în fiecare sector pentru a spune ce am făcut în 3 ani și jumătate. Cine va fi candidatul? Oricine. Pot fi și eu, și dl Batrîncea și alt candidat”, a declarat Igor Dodon.

Liderul socialist nu a ezitat să vină cu critici la adresa fostului coleg de partid, actualul edil al Capitalei, Ion Ceban.

”Chiar și Ion Ceban, care încă mai este primar și a fost ales ca primar socialist, a implementat programul de guvernare a Chișinăului realizat de PSRM. În primii doi ani de activitate, noi, prin guvernul socialist de atunci, am ajutat Chișinăul cu peste 700 de milioane de lei. Acești bani au fost utilizați pentru diferite proiecte de infrastructură”, a mai adăugat Igor Dodon.

Amintim, în toamna 2019, Ion Ceban a câștigat alegerile locale în municipiul Chișinău, fiind candidat al Partidului Socialiștilor. În 2022, edilul s-a detașat de PSRM și și-a creat propriul partid – Mișcarea Alternativă Națională.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.