VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu mizează pe sprijinul Ciprului în combaterea corupției și recuperarea bunurilor

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, mizează pe sprijinul autorităților din Cipru în combaterea corupției și recuperarea bunurilor ce aparțin cetățenilor moldoveni. Declarația a fost făcută la o discuție cu președintele cipriot Nikos Christodoulides, avută în cadrul Summitului Consiliului Europei din Islanda.

În cadrul întrevederii, cei doi lideri au discutat și despre impulsionarea relațiilor bilaterale și despre parcursul european al Republicii Moldova.

Amintim că, potrivit unor rapoarte și informații neconfirmate, fostul președinte al Partidului Democrat, fugarul Vladimir Plahotniuc, se ascunde în Republica nerecunoscută a Ciprului de Nord. Politicianul, vizat în dosarul „Frauda Bancară”, a fugit din Moldova în vara anului 2019, la scurt timp fiind anunțat în căutare internațională. În acest dosar, procurorii au pus sechestru pe bunuri în valoare de 2,3 miliarde de lei. Deocamdată, niciun dosar nu a fost trimis în instanța de judecată.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.