Tatiana Popa, director adjunct pentru educație la Școala Internațională Heritage din capitală a declarat că în instituția respectivă studiază elevi nu doar din orașul Chișinău, dar și din raioanele țării, chiar și din regiunea transnistreană, care circulă zilnic pentru a studia după un curriculum diferit față de cel oferit de instituțiile de stat.
„În școala noastră avem elevi nu doar din orașul Chișinău, din municipiu, avem și din afară, din raioane, dar și din Transnistria, care circulă zilnic, pentru a face parte din comunitate. Ei consideră că acesta este programul pe care vor să-l studieze, sunt orientați spre a face studii peste hotare și au nevoie de aceste cunoștințe pentru a finaliza treapta gimnazială și liceală în școala noastră, astfel ca mai bine să fie în țara noastră decât să meargă peste hotare pentru aceste cursuri”, a spus Tatiana Popa în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție”.
Aceasta a menționat că la școala Heritage studiază și elevi care nu provin din familii înstărite, unde părinți „strâng banii la colțun” pentru a achita taxa de studii, dar sunt și elevi bursieri care obțin o bursă completă oferită anual de instituția de învățământ.
„Nu știu cum este situația în alte școli private din țara noastră, dar cel puțin la școala pe care o reprezint acces au acei copii care își doresc. Nu vorbesc doar despre acele familii înstărite care au posibilități financiare, ci vorbesc și despre acei părinți care „strâng banii la colțun”, așa cum se spune, pentru a oferi un viitor copiilor lor. Avem mulți astfel de părinți la școala noastră, iar pe lângă aceștia mai sunt și acei copii bursieri care aplică o dată în an în fiecare vară pentru a obține o bursă completă la școala noastră. Ei pot să fie din oricare instituție a Moldovei, cu condiția că sunt cetățeni moldoveni”, a punctat directorul adjunct.