VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ceslav Ciuhrii anunță ce va construi pe teritoriul fostei cafenele „Guguță”

Pe teritoriul fostei cafenele „Guguță” am dorit să fac un centru de business, o clădire cu opt etaje care să reprezinte mediul de afaceri, însă în prezent nu este definită care va fi destinația clădirii. Declarația îi aparține omului de afaceri, Ceslav Ciuhrii care a precizat că nu a dorit niciodată să construiască zgârie-nori, informație care s-a vehiculat anterior în spațiul public.

Antreprenorul a declarat că înainte de a procura terenul pe care este amplasată și fosta cafenea „Guguță”, a făcut o expertiză juridică și contabilă, rezultatul căreia a arătat că nu există impedimente juridice pentru a construi ceva pe teritoriul respectiv.

„Noi am avut nenorocul să cumpărăm acel teren. Înainte să-l cumpărăm, am făcut o expertiză juridică și contabilă și am văzut că nu avem impedimente juridice ca să construim ceva acolo, însă au apărut foarte multe speculații, precum că vom construi niște zgârie-nori. Niciodată n-am vrut să construim zgârie-nori. Proiectul pe care l-am autorizat noi, certificatul de urbanism pe care l-am obținut era o clădire cu opt etaje, plus mansarda, adică plus o terasă”, a menționat Ceslav Ciuhrii

Ciuhrii a declarat că în prezent este în litigiu cu Primăria Chișinău și cu Ministerul Culturii, deoarece reprezentații instutuțiilor respective și-au anulat un aviz care a stat la baza certificatului de urbanism. Prima instanță a dat câștig de cauză omului de afaceri, iar acum dosarul se află la Curtea de Apel Chișinău.

Ciuhrii consideră că i s-a făcut o nedreptate și i-au fost încălcate drepturile fiind forțat să renunțe la proiectul inițial de construcție a unui business centru. Acesta a precizat că este dispus să discute cu toate părțile care se opun construcției unei clădiri pentru a ajunge la un consens, iar pe acel teritoriu să fie edificat ceva care să placă locuitorilor capitalei.

Consider că s-a produs o nedreptate, ni s-au încălcat niște drepturi, în primul rând, dar eu sunt gata să stau la masă, să discutăm cu toată lumea, nu pot să spun cu societatea civilă, pentru că societatea civilă la noi este foarte împărțită și atunci ar trebui să facem referendum ca să vedem ce să construim pe acel teren, dar sunt gata să discut cu toată lumea, ca să fie toată lumea împăcată. Nu mă țin cu ambele mâini de un proiect care să nu placă locuitorilor capitalei”, a spus Ciuhrii.

Întrebat de moderatoarea emisiunii, Valentina Ursu ce planifică să construiască, acesta a declarat că dorește să edifice „o clădire frumoasă” însă la moment nu este definită care va fi destinația acesteia.

„Nu pot să spun ce va fi, pentru că nu e definit. Eu am vrut să fac un centru de business. Dacă știți, practic fiecare capitală are o clădire care reprezintă mediul de afaceri. El se numește în diferite țări diferit. Eu am vrut să fac o clădire foarte frumoasă cu care să ne mândrim, dar n-a fost să fie”, a conchis Ceslav Ciuhrii.

Firma „Regata Imobiliare”, deținută de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii, a achiziționat în iunie, 2017 cafeneaua „Guguță” din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din capitală. Ciuhrii a declarat anterior că a cumpărat cafeneaua la pachet cu alte terenuri pe care le-a negociat pentru un lanț de magazine alimentare.

Citește și: VIDEO/ Ceslav Ciuhrii: Cel mai periculos este atunci când un om de afaceri este în politică și are afaceri cu statul

Citește și: VIDEO/ Ceslav Ciuhrii: Declarația șefului SIS legată de posibilul atac asupra Moldovei în 2023, pe noi ne-a lovit direct

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.