Igor Grosu, președintele Parlamentului a răspuns acuzațiilor precum că Republica Moldova sprijină un regim secesionist prin consumul de electricitate livrată de Centrala de la Cuciurgan (MGRES). Șeful Legislativului a spus că cetățenii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetățenii R. Moldova și nu pot fi lăsați fără căldură și electricitate. Oficialul a precizat în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” că nu acceptă scenariul de „a tăia gazul sau electricitatea Transnistriei” deoarece acest lucru va duce la escaladarea conflictului.
„Eu am mai auzit întrebările acestea. Haideți să facem o diferență între vreo 200-300 de indivizi care au uzurpat, s-au autodeclarat administrație la Tiraspol, asta-i o parte, cu aceștia trebuie să discute procurorii, și este cealaltă parte, câteva sute de mii care-s cetățeni. Ei sunt cetățenii noștri, nu-s alții, care au familii, au părinți, copii la școală, studenți ș.a.m.d. Discuțiile acestea de genul: „Acuma îi momentul, haideți repede să le închidem lumina, să le tăiem gazul și așa o să rezolvăm conflictul transnistrean”. Nu se rezolvă așa conflictul transnistrean, asta înseamnă escaladare, asta înseamnă încă un conflict, asta înseamnă tot dezgheț. Eu, în calitate de președinte al Parlamentului și președinte al unui partid aflat la guvernare, nu accept astfel de scenariu”, a spus șeful Legislativului.
Igor Grosu a precizat că actuala guvernare depune toate eforturile pentru a menține stabilitatea pe ambele maluri ale Nistrului, chiar dacă autoritățile de la Chișinău au trebuit să facă unele compromisuri precum oferirea autorizației de mediu temporară pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița.
„Noi, am reușit 30 de ani, am reușit și în anul acesta de război să menținem stabilitatea pe malul drept și malul stâng, noi trebuie s-o menținem, chiar dacă acum va trebui să dăm pe o lună de zile acele autorizații pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița, ca să funcționeze. În schimb, Guvernul Republicii Moldova are alte instrumente pe care le poate aplica la momentul potrivit, spre exemplu, pentru a asigura o concurență corectă dintre producătorii de același bun pe malul drept și cei de pe malul stâng. Noi avem instrumentarul acesta și iată aici inteligent trebuie de acționat, nu de stins lumina în speranța că cineva o să cadă în genunchi și a să spună: „Te rog iartă-mă și primește-mă”. Nu, acestea-s costuri. Acestea-s costuri enorme pe care noi acum nu ni le putem permite”, a menționat Igor Grosu.