VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mihailo Podoliak: „Ucraina va fi liderul în calea drumului de întoarcere a libertății în Europa”

Consilierul președintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru Digi24, că procesul de negociere cu privire la aderarea Ucrainei la NATO se va accelera iar pierderile tactice ale Rusiei și eliberarea teritoriilor ocupate „vor face NATO extrem de interesat ca Ucraina să între, cât mai repede, în alianță”. Potrivit lui Podoleak, războiul se va încheia în momentul în care nu va mai exista elita politică din Federația Rusă care există astăzi.

Oficialul ucrainean a precizat că „acesta nu ar fi doar un gest simbolic, dar va fi o întărire rapidă a alianței”.

„Aici este important un alt aspect, noi credem că procesul de negociere se va accelera pentru ca noi să primim un program rapid de intrare în NATO și cred că pierderile tactice ale Rusiei și eliberarea teritoriilor noastre vor face NATO extrem de interesat ca Ucraina să între, cât mai repede, în alianță. Acesta nu ar fi doar un gest simbolic, dar va fi o întărire rapidă a alianței. Veți primi o armată care în ziua de astăzi a demonstrat că este extrem de eficientă și care, într-un timp extrem de scurt a trecut, în regim de război, la standardele NATO și care poate fi port-drapelul alianței militare. Este o acțiune extrem de simbolică. Eu cred că din moment ce războiul se va încheia, ne va lua doar câteva săptămâni pentru a intra în NATO”, a spus Podoleak.

Consilierul președintelui ucrainean a declarat că războiul se va încheia atunci când „ne vom întoarce la izvoarele libertății și Rusia va înceta să mai fie un monstru” precum și în momentul în care nu va mai exista elita politică din Federația Rusă care există astăzi.

„Rusia, dacă va rămâne așa cum este astăzi, va fi, fără îndoială, o amenințare pentru toți și în continuare iar noi nu mai putem permite așa ceva. Din acest motiv, munca doar începe. Ucraina va fi liderul în calea drumului de întoarcere a libertății în Europa”, a conchis Mihailo Podoleak.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.