VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

80 de locuințe, oferite gratuit participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl

Ministerul Muncii va transmite, cu titlu gratuit, 80 de locuințe dintr-un bloc din sectorul Buiucani al Capitalei participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Un proiect în acest sens a fost aprobat de cabinetul de miniștri și urmează a fi transmis spre examinare Parlamentului.

Cele 80 de locuințe vor fi repartizate de către o comisie formată din reprezentanții mai multor instituții și autorități publice, precum și ai asociațiilor obștești.

Ministerul Muncii amintește că lucrările de proiectare și construcție a blocului au început în anul 2006 și au costat 67 milioane de lei, mijloace financiare care au fost alocate treptat din bugetul de stat.

Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl beneficiază de mai multe măsuri de protecție socială și înlesniri din partea statului, între care: alocații lunare de stat, ajutor material anual pentru însănătoșire, ajutor material în ajunul zilei de 26 aprilie, bilete de tratament în instituţiile balneosanatoriale, înlesniri la calcularea pensiei pentru limită de vârstă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.