VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

67 de manuale școlare noi. Ministerul Educației a lansat concursul de selectare a evaluatorilor

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat un nou concurs de selectare a evaluatorilor pentru 67 de titluri de manuale care urmează să fie editate pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal. Anunțul a fost făcut la 24 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, de către secretarul de stat Galina Rusu.

Selectarea candidaților se va desfășura pe principii de profesionalism, transparență, nediscriminare și echidistanță. Fiecare proiect de manual va fi evaluat individual de fiecare membru al unui grup de 3-5 evaluatori, selectat de Consiliul Național pentru Aprobarea Manualelor. Data limită de depunere a dosarului este 4 decembrie curent. 

Evaluarea proiectelor de manuale se va face în conformitate cu 9 criterii: corespunderea conținutului proiectului de manual cu prevederile curriculumului; caracterul nediscriminatoriu; corectitudinea metodico-științifică a conținutului; orientarea metodologică și organizarea procesului de predare-învățare-evaluare; structurarea conținutului; legăturile inter/transdisciplinare; calitatea ilustrațiilor, cromaticii şi a design-ului (culori, desene, diagrame, scheme etc.); calitatea tehnoredactării; corectitudinea lingvistică și accesibilitatea limbajului.

La funcția de evaluator pot candida persoane care au studii superioare de licență sau echivalente care permit activitatea în calitatea de cadru didactic, desfășoară activitate didactică sau științifico-didactică, au experiență de minim cinci ani de activitate în calitate de cadru didactic și nu se află în situații de incompatibilitate.

,,Ministerul Educației și Cercetării își propune implicarea în procesul de evaluare a celor mai experimentate și calificate cadre didactice, care să selecteze cele mai bune manuale, dar și să contribuie la asigurarea calității acestora. Invităm toți profesorii, care își doresc manuale interesante, moderne, captivante, să depună dosarul de participare la concursul evaluatorilor de manuale și să contribuie, astfel, la asigurarea unui proces educațional de calitate”, a menționat Galina Rusu.

Galina Rusu a precizat că dintre cele 67 de titluri, care vor fi evaluate și achiziționate, 4 sunt pentru învățământul primar, 49 – pentru ciclul gimnazial și 15 – pentru ciclul liceal. MEC informează că în perioada imediat următoare va lansa achiziția a încă 13 titluri de manuale școlare.

Menționăm că pachetul curricular pentru cele trei cicluri școlare – primar, gimnazial și liceal conține 197 de titluri. La începutul anului curent de studii, în școlile din țară au ajuns 33 de titluri de manuale noi.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.