VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovenii călătoresc tot mai mult cu trenul. Cifra pasagerilor a crescut cu 36%

Aproximativ 573 de mii de pasageri au călătorit, în perioada ianuarie-septembrie, cu trenul. Cifra este cu 36 la sută mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, distanța parcursă de călători s-a dublat față de 2022.

Datele statistice arată că, în total, în perioada ianuarie-septembrie, au fost înregistrați peste 200 de milioane de pasageri care au călătorit cu toate tipurile de transport. Cea mai mare pondere, de 68 la sută, o dețin persoanele care s-au deplasat cu transportul public electric. Astfel, în perioada menționată, troleibuzele din Chișinău și Bălți au înregistrat peste 136 de milioane de călători, cu 15% în creștere.

Cu microbuzele și autobuzele de curse au călătorit peste 62 de milioane de pasageri, cu 16% mai mult decât în 2022. De asemenea, în perioada ianuarie-septembrie, transportul aerian a înregistrat peste 968 de mii de pasageri, cu 8,8% mai mult decât în 2022.

Distanța medie de transport a unui pasager în transportul feroviar și aerian, față de perioada ianuarie-septembrie 2022, a crescut cu 47,5% și, respectiv, cu 6,2%.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.