VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

440 de mii de euro de contrabandă, confiscați în folosul statului

Doi cetățeni ai Ucrainei învinuiți de introducerea ilegală în R. Moldova a peste 440 de mii de euro în aprilie 2023, au fost condamnați la 9 ani de închisoare. Banii au fost confiscați în folosul statului, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Instituția precizează că precizează că aceasta este una dintre cele mai mari capturi de bani de contrabandă în Moldova din 2023. 

De asemenea, la solicitarea procurorilor, a fost dispusă confiscarea în folosul statului a ambelor mașini folosite la comiterea infracțiunii, în sensul achitării echivalentul costului acestora de peste 140.000 lei și respectiv de aproape 240.000 lei. Trebuie remarcată de asemenea și examinarea proximă a dosarului de către Judecătoria Comrat, sediul Vulcănești – 6 luni de zile, pentru a evita încălcarea principiului termenului rezonabil al examinării judiciare.  

Banii erau camuflați într-o boxă audio din mașină, fără ca să fie declarați în vamă, la intrarea în țară din Ucraina. Atunci, la solicitarea procurorilor PCCOCS, atât organizatorul contrabandei, cât și transportatorul banilor au fost plasați în arest preventiv, prelungit ulterior repetat. Acum, aceștia au fost escortați în penitenciar pentru ispășirea pedepsei, direct din sala de judecată.

Așa cum în continuare condamnații sunt în drept să conteste sentința, până la devenirea definitivă a acesteia, cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției potrivit legii. 

Potrivit PCCOCS, anul trecut a fost trimis în judecată dosarul tentativei de contrabandă cu 550.000 euro, iar în 2021, a fost condamnată o altă persoană, pentru tentativă de contrabandă cu peste 1.500.000 euro.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.