VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sportiva Anastasia Nichita, prima în clasamentul mondial

Luptătoarea Anastasia Nichita se află pe primul loc în clasamentul mondial în categoria sa de greutate, de 57 de kilograme. Sportiva moldoveancă deține întâietatea, după ce a obținut 47 200 de puncte, fiind urmată de japoneza Tsugumi Sakurai, care are 45 000 de puncte, și de poloneza Anhelina Lysak, cu 33 200 de puncte.

Punctajul Anastasiei Nichita a crescut semnificativ, după ce, la începutul acestui an, sportiva a obținut bronzul la Turneul Internațional de lupte din categoria Ranking Series de la Zagreb, Croația.

Aceasta este a treia medalie pentru Moldova la acest important turneu, după medalia de bronz cucerită de Mariana Draguțan, dar și medalia de argint obținută de Mariana Cherdivară-Eșanu.

Anastasia Nichita a fost desemnată de Ministerul Educației și drept cea mai bună sportivă a anului 2023. Totodată, tânăra a devenit prima reprezentantă a R. Moldova, calificată la proba de lupte, la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris din acest an.  Dintre sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris pe primul loc în clasamentul mondial se află și judocanul Denis Vieru (66 kg).

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.