VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Granturi de până la un milion de dolari pentru deținătorii de ferme

Crescătorii de animale pot depune cereri pentru obținerea granturilor pentru modernizarea și construcția fermelor, pentru dotarea exploatațiilor zootehnice cu utilaje moderne și pentru procurarea animalelor de prăsilă. Sumele oferite pot ajunge și până la un milion de dolari, o condiție fiind ca fermierul să contribuie cu 50 la sută din proiectul investițional.

Granturile pot fi oferite în cadrul Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI) lansat în decembrie 2023. Depunerea cererilor a început de ieri, 15 ianuarie, și poate fi făcută până în data de 17 mai.

Proiectul AGGRI mai poate pune la dispoziție fonduri și pentru eficientizarea energetică a exploatațiilor, inclusiv pentru implementarea unor tehnologii precum stații de biogaz și panouri fotovoltaice.

 Pentru a beneficia de resurse financiare, producătorii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Este esențial să fie înregistrați pe teritoriul R. Moldova, cu excepția regiunii transnistrene și a municipiilor Chișinău și Bălți. Eligibili pot fi fermieri individuali sau grupuri de producători, care activează în gospodărie țărănească, întreprindere Individuală, societăți pe acțiuni și cu răspundere limitată sau cooperative. Termenul de arendă sau comodat trebuie să fie de minimum cinci ani. Un alt aspect important este existența unui plan de afaceri, cu perspective economice și financiare viabile pe termen lung.

Prioritar, sprijinul va fi acordat pentru dezvoltarea fermelor de vaci, oi și capre, specializate atât în producția laptelui, cât și a cărnii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.