VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

169 de automobile și 7 ambulanțe, deblocate în ultimele 24 de ore. 19 localități rămân deconectate de la energie

În ultimele 24 de ore angajații IGSU au deblocat și tractat 169 mijloace de transport, dar și 7 ambulanțe rămase împotmolite în urma condițiilor meteo nefavorabile.

La lucrările de deblocare au intervenit 135 de salvatori și pompieri cu 36 unități de tehnică. Misiunile de tractare și deblocare au avut loc pe drumurile din raioanele Taraclia, Anenii Noi, Orhei, Dubăsari, Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia, Rezina și UTA Găgăuzia.

Totodată în raioanele Criuleni și Dubăsari, două femei însărcinate au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a ajunge în instituțiile medicale.

Conform Ministerului Energiei în dimineața zilei de 28 noiembrie, 5401 consumatori din 19 localități din centrul și sudul țării mai rămân fără energie electrică. De asemenea, 80 de brigăzi de intervenție sunt în continuare în teren pentru a remedia defecțiunile provocate de intemperii, operatorul de sistem depunând eforturi pentru reconectarea consumatorilor în cel mai scurt timp.

Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor la lucrările de curățire a zăpezii de pe partea carosabilă și împrăștierea materialului antiderapant, au fost implicate 261 unități de tehnică și 499 angajați, fiind împrăștiate 1935 tone de materiale antiderapant.

La moment pe traseele din țară se circulă în condiții de iarnă. În acest context, IGSU îndemnă cetățenii să evite deplasare pe drumuri încă necurățate. Autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare. În caz de deplasare urgentă, conducătorii auto trebuie să fie prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri, dar și să țină bateria telefonului încărcată.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.