VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acest sfârșit de an va aduce și sfârșitul stării de urgență

Starea de urgență nu va mai fi prelungită după Revelion, actuala decizie a Comisiei Situației Excepționale urmând să fie ultima, iar atribuțiile structurii, așa cum prevede legislația, vor reveni Parlamentului și Guvernului. Anunțul a fost făcută de șefa Comisiei juridice a legislativului, Olesea Stamate, în cadrul unei emisiuni de la postul TV8.

Deputata susține că o nouă hotărâre ar putea fi luată de urgență doar în cazul unor noi stări excepționale.

„Reprezentantul Guvernului, care a prezentat această inițiativă atât în ​​comisie, cât și în plenul parlamentului, a justificat necesitatea unei prelungiri a stării de urgență de doar 30 de zile pe motiv că aceasta este ultima prelungire, dacă, Doamne ferește, nu se întâmplă ceva extraordinar”, a menționat Olesea Stamate.

Deputata a mai adăugat că Guvernul a pregătit toate legile care vor substitui deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale.

”Având pregătite aceste documente nu va mai fi necesară prelungirea stării de urgență”, a adăugat Olesea Stamate.

Amintim, din 1 decembrie, starea de urgență urmează să fie prelungită cu încă 30 de zile. Amintim, din februarie 2022, Moldova este într-o permanentă stare de urgență emisă în contextul războiului din Ucraina. Înainte de declanșarea conflictului, însă, țara noastră, la fel, s-a aflat în stare de urgență din cauza pandemiei de Covid-19.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.