VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

13 localități din Nisporeni şi Ungheni vor fi asigurate cu apă potabilă din râul Prut

Contractul de antrepriză care prevede construcția apeductului magistral de interconexiune a râului Prut prin satul Măcărești, care va aproviziona cu apă potabilă 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni, a fost semnat, joi 1 septembrie, de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Consiliul Raional Nisporeni și „IZODROMGAZ” SRL, compania care va executa lucrările.

Potrivit ADR Centru, proiectul respectiv este planificat pentru implementare în decurs de 35 de luni și prevede construcția apeductului magistralcu lungimea de 29, 8 km, cu conectare la punctul de traversare „Măcărești” a r. Prut către 13 localități. De asemenea, în cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de construcție a rețelelor interioare în localitățile Brătuleni și Isăicani pe o lungime de 24,3 km, cît și construcția a 4 stații de pompare, 10 castele și 6 rezervoare de apă.

Cele 13 localități prevăzute în proiect sunt: com.Măcărești, s.Frăsinești, s.Costuleni din raionul Ungheni și com.Boldurești, s.Chilișoaia, s.Băcșeni, com.Brătuleni, s.Cîrnești, com.ValeaTrestieni, s.Isăicani, s.Luminița, s.Selișteni, s.Odobești din raionul Nisporeni.

„În urma activităților planificate pentru a fi realizate se urmărește îmbunătățirea accesului locuitorilor la servicii comunale de calitate, înființarea entității cu profil în prestarea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație, fapt ce va duce la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și diminuarea incidenței de boli condiționate de accesul la apă”, se menționează în comunicatul emis de ADR Centru.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 59 328 000.00 MDL, dintre care circa 90% din cheltuieli vor fi acoperite din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar restul sumei va reprezenta contribuția aplicantului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.