VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

114 spitale din țară au primit calculatoare moderne procurate cu suportul USAID

114 instituții medico-sanitare publice din țară, de asistență medicală primară și specializată de ambulator, au primit la 5 decembrie calculatoare moderne.

Lotul de 400 de calculatoare a fost procurat de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al USAID Moldova. Potrivit ministerului Sănătății, costul total al lotului este de 258.800 de dolari.

Datorită acestor echipamente, va fi consolidat sistemul de monitorizare și raportare a vaccinării împotriva COVID-19 și a gripei, precum și capacitățile cabinetelor de vaccinare din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, având în vedere importanța esențială a tehnologiei în gestionarea eficientă a informațiilor.

Utilizarea calculatoarelor moderne va oferi posibilitatea furnizării rapoartelor în timp real, cu date exacte ale dozelor de vaccin administrate, precizează reprezentanții ministerului. Totodată, calculatoarele vor facilita utilizarea sistemelor informaționale din domeniul sănătății.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.