VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un consilier orășenesc din or. Codru, în vizorul ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în baza unei sesizări din 2022, a efectuat controlul averii și intereselor personale în privința lui Serghei Diacov, consilier în cadrul Consiliului orășenesc Codru, mun. Chișinău.

În rezultatul controlului, inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale în anul 2019 în mărime totală de 466890,07 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către subiect și membrii săi de familie.

Diferența substanțială a fost generată de alimentarea contului cu numerar pentru adjudecarea unui bun imobil la licitație.

Astfel, potrivit ANI, Serghei Diacov este decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv mandatul de consilier, pe o perioadă de 3 ani din data rămânerii definitive a actului de constatare.

Autoritatea menționează că consilierul are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărâre irevocabilă a instanței de judecată.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.