VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Poliția de Frontieră a primit echipamente performante, în valoare de 900 mii euro

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a primit 170 de echipamente pentru diverse nivele de control de securitate la frontieră, achiziționate cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germaniei. Valoarea donației este de peste 900 mii Euro. 

Potrivit Poliției de Frontieră, cu ajutorul acestor echipamente și tehnicii de tip „Regula”, care intră în dotarea structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră, vor fi sprijinite misiunile angajaților de citire, verificare și autentificare a documentelor cu securitate magnetică.

Echipamentul va fi utilizat de către polițiștii de frontieră atât la controlul de securitate, în punctele de trecere a frontierei, cât și pentru verificări suplimentare, în linia a doua de control, inclusive la expertiza documentelor.

Astăzi, la sediul Poliției de Frontieră a avut loc evenimentul de recepție a echipamentelor și tehnicii speciale de control al autenticității documentelor, în prezența ministrei Afacerilor Interne Ana Revenco, șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova ES Margret Uebber și implementatorului de proiect - ”Global Security-Sector-Reform Foundation” Klaus Kandt.

Este de menționat că asistența dată contribuie nemijlocit la dezvoltarea și modernizarea Poliției de Frontieră în conformitate cu cele mai înalte standarde și bune practici.

O bună parte a echipamentelor donate au fost configurate la sistemele informaționale ale IGPF și vor ajunge în timpul apropiat în subdiviziunile de prima linie care au în competențe depistarea actelor false și falsificate, combaterea migrației ilegale, a traficului de ființe umane și al criminalității transfrontaliere. 
 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.