VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Legislația națională în domeniul statisticii oficiale va fi îmbunătățită și racordată la standardele UE

Legislația națională în domeniul statisticii oficiale va fi îmbunătățită și racordată la standardele Uniunii Europene. Deputații au votat proiectul de Lege privind modificarea unor acte normative, în prima lectură.

Documentul prevede consolidarea accesului la sursele de date administrative și private relevante pentru elaborarea statisticilor oficiale, precum și alinierea statisticii naționale la standardele și bunele practici ale UE.

Proiectul presupune, printre altele, asigurarea cadrului normativ necesar pentru realizarea recensământului populației și locuințelor; diversificarea surselor de date; fortificarea metodelor și procedeelor de protecție a datelor, dar și a dreptului Biroului Național de Statistică (BNS) de a le utiliza. De asemenea, vor fi reglementate responsabilitățile BNS și ale altor producători de statistici oficiale la prelucrarea datelor în scop statistic conform cadrului legal.

Proiectul urmează să fie examinat și în lectura a doua.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.