VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Meteorologii anunță precipitații sub formă de ploaie și ninsoare: Recomandări pentru conducătorii auto

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că la data de 17-18 noiembrie pe teritoriul țării se prevăd precipitații sub formă de ploaie, treptat trecând sub formă de ninsoare. Mai mult, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului din direcția nord-vestică în rafale de până la 15-18 m/s, iar temperatura medie a aerului va scădea cu 5 – 7 °C.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă conducătorii auto să nu pornească la drum în condiții meteo nefavorabile, decât dacă există o necesitate stringentă.

În cazul în care deplasarea nu poate fi amânată, ar fi bine să se asigure că rezervorul de combustibil este plin și sistemul de încălzire funcționează eficient. Mai mult, conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri antiderapante.

IGSU atrage atenția populație și asupra necesității respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice.

În condiții de formare a chiciurii și poleiului pe unele porțiuni ar putea fi înregistrate defecțiuni ale instalațiilor electrice.

În acest sens, oamenii sunt avertizați să nu atingă cablurile electrice sub tensiune, să evite aflarea în preajma conductoarele electrice rupte și căzute la pământ pentru evitarea situațiilor de risc. În situații excepționale, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.