VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ion Munteanu și Veronica Dragalin, întrevedere cu Laura Codruța Köveși. Investigarea cauzelor de corupție de nivel înalt, pe agenda discuțiilor

Procurorul General interimar, Ion Munteanu și Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin au efectuat astăzi, 17 noiembrie, o vizită de lucru la Parchetul European (EPPO), în Luxemburg, unde s-au întâlnit cu șefa Parchetului European, Laura Codruța Köveși. Subiectele întâlnirii au vizat investigarea cauzelor de corupție de nivel înalt și oportunitatea colaborării dintre autoritățile din Republica Moldova și Parchetul European.

De asemenea, interlocutorii au subliniat necesitatea unui parteneriat durabil, atât în sensul schimbului de experiență, cât și sub forma cooperării operaționale în investigarea cazurilor care țin de competența EPPO, în contextul Acordului de lucru, semnat între instituții la data de 13 iulie 2022, la Chișinău.

Procurorul General interimar, Ion Munteanu, a menționat că cercetarea cazurilor de corupție, delapidarea bunurilor statului și recuperarea bunurilor infracționale rămân obiectivele principale ale Procuraturii Republicii Moldova.

„Pentru a obține rezultate semnificative în aceste domenii, procurorii din Republica Moldova sunt deschiși să coopereze în materie penală cu procurorii EPPO în vederea obținerii de probe, sechestrării și confiscării bunurilor infracționale, inclusiv prin constituirea unor echipe comune de investigații”, se arată în comunicatul emis de PG.

În același context, Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a subliniat necesitatea reformării instituției specializate în materie de luptă cu corupția, pentru a-i oferi toate resursele, instrumentele și puterea discreționară necesară în vederea obținerii rezultatelor semnificative în contracararea corupției în Republica Moldova.

Părțile au mai discutat despre bunele practici privind transparența, cooperarea internațională, consolidarea și întărirea sistemului Procuraturii, care are datoria de a promova respectarea legii și de a înfăptui justiția în beneficiul cetățenilor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.