VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SHS avertizează: Nivelul apei în râul Nistru ar putea crește cu peste trei metri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că în perioada 17-20 noiembrie nivelul apei în râul Nistru ar putea crește cu peste trei metri.

În legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (r.Nistru)  pâna la 1000 m3/s,Centrul hidrologic prognozează, în intervalul 17-20 noiembrie, continuarea creșterii nivelului apei față de nivelul din 17 noiembrie (ora 8.00), pe sectoarele: orașul Soroca – satul Hrușca cu 0.5-1.2 m și satul Hrușca   – orașul Dubăsari cu 1.2-3.2 m”, informează SHS.

Totodată, sursa citată subliniază că în locurile joase este posibilă ieșirea apei în luncă.

În perioada 17 – 18 noiembrie, în râul Prut în regimul hidrologic nu vor avea loc modificări esențiale. În râul Nistru în amonte de lacul de acumulare Dubăsari, pe sectorul satului Naslavcea- orașul Soroca în regimul hidrologic va avea loc variația nivelului apei cu 50-150 cm.

În râul Nistru în aval de lacul de acumulare Dubăsari, pe sectorul orașul Dubăsari- satul Talmaza în regimul hidrologic va avea loc variația nivelului apei cu 20-60 cm. În regimul hidrologic al râurilor mici din țară schimbări majore nu se așteaptă”, mai anunță sursa citată.

Reamintim că meteorologii au emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii în perioada 17-18 noiembrie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.