VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Patru cele mai importante proiecte de lege votate astăzi în Parlament

Deputații s-au întrunit astăzi în ședință pentru a aproba mai multe proiecte de legi importante.

Vocea Basarabiei vă prezintă mai jos cele mai importante proiecte de lege votate astăzi în Parlament:

  • Mai multă protecție victimelor violenței în familie și a infracțiunilor sexuale. Victimele vor beneficia de servicii medicale, medico-legale, de asistență psihologică post-traumatică și de consiliere. Confruntarea cu agresorul va avea loc doar cu acordul victimei și doar în prezența avocatului.
  • Fondul FACEM - întreprinderile mici și mijlocii vor putea accesa credite avantajoase pe termen lung. Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) va oferi credite cu dobândă redusă, prin intermediul băncilor și organizațiilor de creditare nebancară.
  • Producătorii locali de medicamente vor putea importa mai simplu materii prime, ambalaje și materiale. Vor fi acordate scutiri la importul de materii prime, materiale și ambalaje, în baza autorizației de import eliberate de către Agenția Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, fără a mai fi necesară o listă suplimentară, stabilită prin Hotărâre de Guvern. Astfel, va spori calitatea, dar capacitatea de export al medicamentelor produse în Republica Moldova.
  • Deținătorii de construcții hidrotehnice vor fi obligați să dețină autorizația de mediu pentru folosirea apelor și vor avea responsabilitatea de a întreține obiectivul acvatic.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.