VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Ziua Orașului Chișinău: Ce activități pregătește municipalitatea în acest an

Sâmbătă, 14 octombrie, locuitorii și oaspeții capitalei sărbătoresc Hramul Orașului Chișinău. 

Tradițional, pe data de 14 octombrie, pe scena din centrul capitalei vor evolua artiști autohtoni, iar invitatul special în zi de hram, va fi: trupa românească Holograf.

De asemenea, de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt între str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. V. Alecsandri, pe 14-15 octombrie, vor fi prezenți agenții economici cu bucatele tradiționale și produsele autohtone, precum și meșterii populari cu lucrările lor.

Pe 14 octombrie vom promova colective muzical-artistice municipale, precum și artiști autohtoni afirmați pe scenele internaționale, care vor evolua în Piața Marii Adunări Naționale: Orchestra municipală de muzică populară a Fraţilor Advahov cu Zinaida Julea, Adriana Ochișanu și Gabriel Nebunu; Capela Corală Academică „Doina”; Nicolae Gribincea și „Plăieșii”; Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”; Ansamblul „Ștefan-Vodă”; Ansamblul etnofolcloric model „Romanița”; Cristina Scarlat; formația „Zdob și Zdub”. Invitat special – Holograf! Vă invităm în Piața Marii Adunări Naționale, să sărbătorim împreună istoria, cultura și tradițiile capitalei noastre – Chișinău!”, se arată în mesajul remis de Primărie.

Programul integral al Hramului Orașului – 14 octombrie:

 08:30 – DEPUNERE DE FLORI la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt;

09:00-10:30 – LITURGHIA DE HRAM de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”;

11:00-11:45 – INAUGURAREA SĂRBĂTORII HRAMUL ORAȘULUI CHIȘINĂU (Piața Marii Adunări Naționale) PARTICIPĂ: Cristina Scarlat, Capela Corală Academică „Doina”, Nicolae Gribincea și „Plăieșii”, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Ansamblul etnofolcloric model „Romanița” etc.

11:45 – 13:30 – TABLOU FOLCLORIC „Ca la HRAM” (Piața Marii Adunări Naționale) PARTICIPĂ: Orchestră de instrumente aerofone, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Nicolae Gribincea și „Plăieșii”, Ansamblul etnofolcloric model „Romanița”, colective de dansurii populare etc.

14:00-18:00 – DIVERTISMENT MUZICAL „Orașul meu, iubit Chișinău…” (parcuri / scuaruri renovate)

ÎN RECITAL: Colectivele artistice din subordinea Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultrural și Colectivele artistice ale centrelor de creație municipale;

 18:30 –20:00 – CONCERT DE FANFARĂ „În oraș la Chișinău” (Piața Marii Adunări Naționale) PARTICIPĂ: FANFARĂ (coordonator Veaceslav Veste) COREGRAFIE: Ansamblul etnofolcloric model „Romanița” și colective de dansuri populare;

20:00- 23:00 – „HORA CHIȘINĂULUI” – CALEIDOSCOP MUZICAL (Piața Marii Adunări Naționale)

20:00-20:45 – „ZDOB și ZDUB”

20:45-22:15 – Orchestra municipală de muzică populară condusă de Frații Advahov cu Zinaida Julea, Adriana Ochișanu, Gabriel Nebunu, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Ansamblul etnofolcloric „Ștefan-Vodă” etc.

22:15-23:00 – „HOLOGRAF”

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.