VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ziua Națională a Vinului, revine! Peste 70 de vinării se vor reuni la evenimentul din PMAN

Ziua Națională a Vinului revine după doi ani de pauză. În zilele de 1 și 2 octombrie 2022, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va avea loc ediția a XXI-a a Zilei Naționale a Vinului, sub sloganul „Vinul meu aduce pace, ura-n dragoste preface” – un apel la solidaritate cu întreaga filieră vitivinicolă și efortul depus la dezvoltarea sectorului.

Potrivit organizatorilor, în acest an, PMAN se va transforma într-un orășel al vinului și va aduna peste 70 de vinării din întreaga țară pentru a celebra Vinul Moldovei și calitatea înaltă reconfirmată la cele mai prestigioase concursuri internaționale de profil. 

Vizitatorii vor avea ocazia să participe la degustări, master class-uri, ateliere de meșteșugărit, dar și să se bucure de un program de zile mari cu participarea celor mai îndrăgiți artiști din țară.

Ediția curentă va avea și o identitate vizuală deosebită, care  este inspirată din tradițiile milenare în vinificație și ospitalitatea moldovenilor recunoscută la nivel internațional și va avea un program tematic care va include:

  • ceremonia oficială de deschidere a Zilei Naționale a Vinului
  • decernarea Medaliilor de Recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol
  • program artistic și cultural
  • Școala Vinului, care își propune să educe consumatorii referitor la consumul responsabil de vin, inițieri în cultura vinului 
  • tururi dedicate și programe speciale la toate vinăriile cu potențial oenoturistic din țară

Ziua Națională a Vinului este ocazia potrivită pentru a celebra legendele și patrimoniul vinicol, succesele înregistrate de Vinul Moldovei, de a-i premia pe cei mai buni și de a cunoaște oamenii vinului. Mai mult, cel mai important eveniment vinicol al anului vine cu un îndemn pentru toți vizitatorii – de a deveni ambasadori ai Vinului Moldovei. Și în acest an Ziua Națională a Vinului continuă să promoveze cultura consumului responsabil și corect al vinului de calitate.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.