VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA au anunțat un nou ajutor de 457,5 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA au anunțat luni un nou ajutor de 457,5 de milioane de dolari pentru Ucraina destinat finanțării forțelor de ordine, respectiv poliția, gărzile de frontieră şi polițiştii care anchetează crimele de război, relatează AFP. Decizia survine în contextul în care autoritățile ucrainene au anunțat descoperirea a sute de morminte într-o pădure din apropierea oraşului Izium, recent recucerit de forțele ucrainene.

„Livrările noastre de echipamente de protecţie, de material medical şi de vehicule blindate au redus net numărul de decese în rândul civililor ucraineni şi al apărătorilor lor”, a declarat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken cu prilejul anunţării acestui ajutor, scrie Agerpres.

„SUA sunt alături de poporul ucrainean şi rămân hotărâte să susţină o Ucraina democratică, independentă şi suverană”, a adăugat el într-un comunicat.

Această nouă tranşă, care ridică la 645 milioane de dolari ajutorul total al SUA pentru finanţarea forţelor de ordine ucrainene, se adaugă miliardelor de dolari de ajutor militar pe care Washingtonul l-a deblocat deja pentru Kiev.

Decizia survine în contextul în care autorităţile ucrainene au anunţat descoperirea a sute de morminte într-o pădure din apropierea oraşului Izium, recent recucerit de forţele ucrainene. Trupurile neînsufleţite a 447 de persoane, majoritatea civili, au fost descoperite, unele dintre ele prezentând semne de tortură.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a evocat săptămâna trecută, la Adunarea Generală a ONU, descoperirea a două noi gropi comune în zone eliberate de ocupaţia rusă şi a cerut ca Rusia să fie „pedepsită”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.