VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ziua Adunării Naționale ”Moldova Europeană”. Moldovenii își reconfirmă adeziunea la proiectul european

Moldoveni din toate colțurile țării se vor aduna azi în inima Capitalei, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a-și reconfirma sprijinul și adeziunea la proiectul de integrare europeană a Republicii Moldova. Pe lângă Chișinău, unde sunt așteptate zeci de mii de persoane, Adunarea Națională va avea loc simultan și în alte 33 de orașe și capitale europene.

Marea manifestație va începe cu intonarea imnurilor Republicii Moldova și Uniunii Europene, după care președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vor face câte o adresare cetățenilor. La finalul evenimentului, în jurul orei 13.00, va fi adoptată și o rezoluție intitulată „Moldova Europeană”.

De asemenea, pe scenă vor evolua și mai mulți artiști, inclusiv Orchestra ”Lăutarii” a maestrului Nicolae Botgros.

Amintim, potrivit Ministerului de Interne, pentru participanții la adunare au fost create patru zone mari de parcare în sectoarele Chișinăului, iar în PMAN polițiștii vor asigura ordinea publică și nu vor admite destabilizări.

De asemenea, a fost suplimentat numărul de unități de transport public, așa încât să nu se creeze aglomerații și oamenii să ajungă mai repede în centrul Capitalei. Totodată, în piață au fost instalate unități sanitare și va fi distribuită apă potabilă la necesitate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.