VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zilele Europei, sărbătorite la Biblioteca Națională

Biblioteca Națională a Republicii Moldova va desfășura, în perioada 8-31 mai, activități care vor explica cetățenilor procesul de integrare europeană și beneficiile aderării la Uniunea Europeană. Evenimentului „Zilele Europei 2024”  va fi lansat pe 8 mai, ora 11.00, în blocul central al instituției bibliotecare, transmite IPN.

Vizitatorii bibliotecii se vor putea familiariza și cu publicații despre istoricul, obiectivele, realizările și provocările Consiliului Europei (CoE) în cadrul expoziției aniversare „Consiliul Europei: 75 de ani de consolidare a spațiului European (1949-2024)”. Expoziția reflectă conlucrarea Republicii Moldova, stat membru al CoE din 1995, în cadrul Programelor de cooperare și al mecanismelor de monitorizare.

O altă expoziție conține informații și materiale audiovizuale care abordează întreaga cale pe care a parcurs-o Republica Moldova de la primul pas oficial către Uniunea Europeană (Acordul de parteneriat și cooperare UE-RM, 1994) până în prezent, având statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

De asemenea, vor fi organizate sesiuni educațional-informative, în perioada 14-31 mai, la Centrul Pro-European de servicii și comunicare al BNRM. Pentru elevi va fi organizată sesiunea „Europa pentru tineri – Europa pentru tine”, în parteneriat cu Programul „Tinerii Ambasadori Europeni”. Studenții vor putea participa la sesiunea „Moldova Europeană: Procesul de aderare a Republicii Mol la UE pe înțelesul tuturor”, organizată în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene.

Ambasada Austriei și Ambasada Republicii Cehe în Republica Moldova vor prezenta expoziția „Franz Kafka la Praga”. Las fel, cu ocazia Zilei Naționale a Austriei, va avea loc expoziția „Ingeborg Bachmann – Scriind împotriva războiului”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.