VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul Recean va cere mâine vot de încredere Parlamentului: Cine sunt viitorii miniștri

Candidatul desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministru, Dorin Recean, împreună cu garnitura de miniștri, va cere pe 16 februarie votul de încredere din partea Parlamentului R. Moldova.

Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„O bună parte sunt din Guvernul precedent. Sunt și oameni noi. Din ministerul Infrastructurii vor fi create două ministere. Mâine este așteptat domnul prim-ministru desemnat cu toată echipa în Parlament. Astăzi finalizăm procedurile de pregătire, trebuie să prezinte cazierul, copii de acte, sunt mai multe,” a declarat Igor Grosu, potrivit Radio Chișinău.

Numele miniștrilor care pleacă și care vin în Cabinetul Recean

În spațiul public circulă informații cu numele persoanelor care urmează să facă parte din garnitura Guvernului Recean. Jurnalistul Dumitru Ciorici anunță pe canalul său de Telegram, ”cu o precizie de aproximativ 90%”, numele noilor și vechilor miniștri care vor face parte din Cabinetul Recean.

Potrivit lui, miniștrii din Guvernul Gavrilița care rămân în funcție sunt: Ala Nemerenco (Ministerul Sănătate), Rodica Iordanov (Ministerul Mediului), Dumitru Alaiba (Ministerul Economiei), Anatol Nosatîi (Ministerul Apărării), Vladimir Bolea (Ministerul Agriculturii), Nicu Popescu (Ministerul de Externe), Oleg Serebrian (Biroul de reintegrare), Sergiu Prodan (Ministerul Culturii) și Ana Revenco (MAI).

Miniștri Noi: Se vehiculează că ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va fi divizat în două ministere, unul dintre care va fi Ministerul Energiei care ar putea fi condus de Victor Parlicov.

Ministerul Finanțelor ar putea fi condus de Veronica Sirețeanu. Și la cârma Ministerului Justiției și Ministerului Educației ar putea veni miniștri noi.

Menționăm că în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a confirmat informația că în R. Moldova urmează să fie creat un nou minister care se va ocupa de domeniul Energiei.

Totodată, surse care au solicitat anonimatul au declarat pentru Vocea Basarabiei că acest minister ar putea fi condus de Victor Parlicov, fost șef al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Dorin Recean a fost desemnat pe 10 februarie candidat la funcția de premier după demisia anunțată în aceeași zi de Natalia Gavrilița.

Acum un an, acesta a fost numit consilier al președintelui Maia Sandu pe domeniul apărării și securității naționale. El a fost ministru al afacerilor interne în Guvernul Filat și Guvernul Leancă.

Citește și: DOC/ CV-ul și averea candidatului la funcția de prim-ministru, Dorin Recean

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.