VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski: Ucraina a pierdut jumătate din producţia de electricitate din cauza bombardamentelor ruseşti

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus marţi că bombardamentele ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au dus la o înjumătăţire a producţiei de energie electrică a țăii începând din iarnă.

Zelenski, aflat într-o deplasare la Berlin, a declarat că livrarea mai multor sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei este „răspunsul” pentru a opri Rusia şi a pune capăt invaziei.

„Atacurile ruseşti cu rachete şi drone au distrus deja o capacitate de 9 gigawaţi. Consumul maxim de energie electrică din iarna trecută a fost de 18 gigawaţi. Deci jumătate nu mai există astăzi”, a spus Zelenski.

Potrivit acestuia, 80% din producţia de energie termică şi o treime din producţia hidroelectrică au fost distruse de loviturile ruseşti, care au vizat multe centrale electrice ucrainene în ultimele luni, după o campanie de bombardamente anul trecut, care a dus deja la întreruperi masive, scrie digi24.ro. Zelenski a acuzat, de asemenea, Rusia că vizează instalaţiile de stocare a gazelor şi sistemele care conectează reţeaua electrică a Ucrainei la cea a UE.

„Teroarea provocată de rachete şi bombe este cea care ajută trupele ruseşti să avanseze pe teren”, a spus Zelenski. „Atât timp cât nu privăm Rusia de posibilitatea de a teroriza Ucraina, (Vladimir) Putin nu va avea niciun interes real să caute o pace justă”, a adăugat el, dând asigurări că „apărarea aeriană este răspunsul”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.