VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un escroc care s-a îmbogățit cu aproape jumătate de milion de lei, condamnat la ani grei de pușcărie

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost condamnat la 11 ani de pușcărie pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie.

Potrivit procurorilor, în octombrie 2016, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul că va achita ratele lunare, a convins-o pe o victimă să-i ia acestuia în credit un telefon mobil la preț de 17.040 lei și un laptop la preț de 5.040 lei. Ulterior, s-a eschivat de la întâlnirile cu victima.

În februarie 2017, a mai convins o persoană să ia în credit un telefon, la preț de 8.901 lei, și altă persoană să ia în credit un laptop la preț de 8.000 lei, sub același pretext, fără intenția de a-și onora obligațiile.

Tot în 2017, acesta a înșelat o persoană de 83.245 lei prin aceeași schemă infracțională și pe alte două victime de 58.828 lei și, respectiv, 31.998 lei.

În octombrie 2017, sub pretextul procurării automobilului de model „Infinity FX 45”, la prețul de 13.000 de euro, ce aparține cu drept de proprietate unei companii de leasing, locatar fiind victima, a transmis persoanei împuternicite de victimă 2000 de dolari SUA, în calitate de avans pentru a utiliza automobilul, până la achitarea sumei integrale. Ulterior, acesta s-a eschivat de la realizarea obligațiilor asumate și fără a avea careva împuterniciri legale, a ieșit cu automobilul de pe teritoriul Republicii Moldova, în Ucraina, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

Astfel, prin acțiunile sale ilegale, a deposedat victima de automobil și a lăsat în sarcina ultimei achitarea ratelor de leasing, prin ce i-a cauzat o daună materială în sumă de 230.990 lei.

În total, părților vătămate le-a fost cauzat un prejudiciu material de 444.042 lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.