VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski: Rușii fură echipamente medicale din regiunea Herson. Au închis instituțiile medicale și fac „presiuni asupra medicilor” să se mute în Rusia

Forțele rusești din regiunea ocupată Herson sunt angajate în furturi masive de echipamente medicale și ambulanțe în încercarea de a face zona nelocuibilă, a declarat vineri seara președintele Volodimir Zelenski, relatează The Guardian.

Herson este una dintre cele patru regiuni pe care Moscova le revendică ca făcând parte din Rusia.

„Ocupanții au decis să închidă instituțiile medicale din orașe, să ia echipamente medicale, ambulanțe, totul. Ei fac presiuni asupra medicilor care încă mai rămân… să se mute pe teritoriul Rusiei”, a declarat Zelenski.

„Rusia încearcă să facă din regiunea Herson un no man’s land”, a adăugat el într-un discurs video de seară.

Oficialii ucraineni au acuzat în mod regulat trupele ruse în retragere de jafuri generalizate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.