VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Zelenski: „Nu sunt sigur că Putin este în viață. Nu știu cine ia decizii”. Răspunsul Moscovei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos că nu este sigur că liderul rus Vladimir Putin este în viață și nu știe cine ia acum deciziile la Kremlin. „Nu sunt sigur pe deplin că Putin este încă în viață", a spus Zelenski, citat de Unian.

„Nu înțeleg cu cine și despre ce să vorbesc. Nu sunt sigur că președintele Rusiei, care apare uneori – oamenii de televiziune vor înțelege – pe „chroma key”, nu prea înțeleg ce este. Nu sunt sigur pe deplin că este în viață. Nu știu cine ia deciziile. Nu prea înțeleg cum le poți promite liderilor europeni un lucru, iar a doua zi să lansezi o invazie pe scară largă a unei țări. Nu înțeleg cu cine avem de-a face", a spus Zelenski, într-o intervenție video la forumul economic.

El a adăugat că Putin va rămâne în istorie ca cel care a săpat prăpastia uriașă dintre popoarele Rusiei și Ucrainei.

Secretarul de presă al liderului rus Vladimir Putin, Dmitrii Peskov, a răspuns la întrebările îndoielnice ale președintelui Volodimir Zelenski cu privire la faptul că șeful statului rus este sau nu în viață și cine ia decizii.

„Este clar că atât Rusia, cât și Putin reprezintă o mare problemă pentru Ucraina și pentru Zelenski. Și este clar că, din punct de vedere pur psihologic, domnul Zelenski ar prefera să nu existe nici Rusia și nici Putin", a afirmat Peskov, scrie RBC.

În opinia lui Peskov, Kievul trebuie să fie conștient de faptul că „Rusia și Putin există și vor exista”.

 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.