VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski, mesaj de Paște: Ucraina stă astăzi de pază pentru libertatea acestei lumi

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a transmis un mesaj credincioșilor, cu ocazia Paștelui Catolic.

În mesajul său publicat pe o rețea de socializare, Zelenski subliniază că ”Ucraina este astăzi de pază pentru ca întreaga lume să trăiască liber”.

Îi felicit pe ucraineni și pe toți creștinii care sărbătoresc astăzi Paștele. Ei sărbătoresc în prima linie și în diferite orașe și sate. Îi felicit pe frații polonezi, lituanieni, letoni, estonieni. Adevărații noștri prieteni și aliați sunt în SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Franța, Canada. În Praga și Bratislava, Ljubljana și Zagreb, Viena și București, Madrid și Lisabona, Amsterdam, Copenhaga și Bruxelles. Milioane de oameni în Suedia, Finlanda, Norvegia. Toți cei care sărbătoresc Paștele în această zi în Europa, America Latină, Africa, Asia și Australia. Aceasta este lumea modernă. O lume care se străduiește să trăiască liber. O lume în care viața, respectul și egalitatea fiecărei persoane sunt apreciate. Ucraina stă astăzi de pază peste această lume. Luptă pentru pământul său și luptă pentru valorile sale”, a scris șeful statului vecin.

Totodată, președintele ucrainean a mai subliniat că crede în libertate și în victoria Ucrainei.

Acum două zile am împărtășit un iftar cu musulmanii din Ucraina. În curând îi voi felicita pe evreii din Ucraina pentru finalizarea Pesahului. Și exact peste o săptămână îi voi felicita pe toți cei care sărbătoresc Paștele anul acesta pe 16 aprilie. Putem practica diferite religii, dar încă credem în libertate. S-ar putea să avem tradiții diferite, dar există una comună pentru toți – aceasta este protecția pământului nostru natal. Sărbătorim sărbători strălucitoare în diferite date, dar una va fi singura pentru toată lumea: pentru Ucraina și întreaga lume liberă. Aceasta este Ziua Victoriei noastre. Comun. Inevitabil. Victoria lumii. Bunătatea, Dreptatea. Biruința vieții. Întregul simbolizează sărbătoarea Învierii Domnului. Felicitări cu Paștele!”, a conchis Zelenski.

Citește și: Maia Sandu, mesaj pentru credincioșii romano-catolici: Paște fericit, cu liniște în suflet și cu iubire față de cei din jur

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.