VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Zelenski, mesaj de Crăciun pe stil vechi: Împreună suntem cu toții o mare familie ucraineană

Volodimir Zelenski a transmis, vineri seară, un mesaj video cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi.

„Împreună suntem cu toții o mare familie ucraineană”, le-a spus președintele ucrainean cetățenilor țării sale, lăudându-le „curajul, statornicia, respectul și ajutorul reciproc”. La peste 300 de zile de la începutul invaziei rusești, familia ucraineană este mai unită ca oricând „în curajul său, statornicia sa, respect reciproc şi ajutor reciproc”, a spus liderul de la Kiev.

„Ne protejăm ţara, cultura, tradiţiile, credinţa. Vă doresc tuturor Crăciun fericit! (...) Aveţi grijă de voi, de familiile voastre, de Ucraina noastră!”, a adăugat Zelenski.

Mai multe biserici ortodoxe, printre care Biserică Ortodoxă Ucraineană şi Biserica Ortodoxă Rusă, celebrează în mod tradiţional Crăciunul în data de 7 ianuarie, conform vechiului calendar iulian.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.