VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski, discurs în fața parlamentarilor germani: Vremea compromisurilor a trecut

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, în Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), că nu poate exista pace în Ucraina atât timp cât ţara rămâne divizată, cu o parte ocupată de Rusia.

„O Europă divizată nu a fost niciodată paşnică. Iar o Germanie divizată nu a fost niciodată fericită. Ştiţi aceasta din experienţă (…) facem absolut totul pentru a preveni ridicarea unui zid între diferitele părţi ale ţării noastre”, a declarat Zelenski, ovaţionat de deputaţi şi oficiali de rang înalt, între care cancelarul Olaf Scholz şi preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier.

Ucraina vrea să pună capăt războiului în interesul său şi al întregii Europe, a explicat preşedintele ucrainean, dar, în interesul generaţiilor viitoare, acesta trebuie să se încheie în condiţiile stabilite de Ucraina. Ucrainenii care şi-au apărat casele şi şi-au pierdut membri ai familiilor lor „merită un sfârşit demn al războiului, un sfârşit care să nu lase niciun fel de dubiu cu privire la cine a câştigat”, în timp ce Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru crimele sale, a subliniat el.

„Vremea compromisurilor a trecut în momentul în care Putin ne-a ars oraşele”, a afirmat Zelenski, subliniind că Rusia se poate „vindeca” doar dacă îşi asumă responsabilitatea istorică şi că, dacă vor rămâne rămăşiţe ale conflictului pe undeva, „războiul se va întoarce”. Dictatorul rus nu este obişnuit decât cu „subjugarea” şi va distruge orice posibilitate de compromis, a afirmat Zelenski, menţionând că, prin urmare, este în interesul tuturor ca „Putin să piardă personal”, scrie digi24.ro.

În acelaşi timp, Zelenski a subliniat că vrea să „dea o şansă diplomaţiei”, referindu-se la summit-ul pentru pace care va avea loc în Elveţia la sfârşitul acestei săptămâni.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.